5 Simple Statements About Tüp bebek tedavi süreci Explained
5 Simple Statements About Tüp bebek tedavi süreci Explained
Blog Article
Tüp bebek uygulamasında ilaçlarla yeterli büyüklüğe getirilen yumurtalar genellikle vajinal yolla duruma göre abdominal yolla anestezi ile sedasyon altında steril koşullarda fifteen dakika suren OPU dediğimiz bir işlemle yumurta toplama işlemi yapılmaktadır.
Sperm ve yumurta döllenme için birleştirilir ve bu işlemden sonra bu başarılı döllenmiş yumurtalardan biri veya birkaçı kadının rahmine yerleştirilir.
Ailenin tüp bebek tedavisine ihtiyaç duyduğunun saptanabilmesi için bireylerin bir senelik periyotta korunmasız olarak cinsel ilişki yaşamış olmaları ve buna rağGuys çocuk sahibi olamamaları gerekmektedir.
Bu işlem ile bir gebelik sürecinin başlatılması hedeflenmektedir. Bu tedavide önemli olan noktalardan birisi baba adayından alınan sperm hücrelerinin değerlendirilmesidir.
Embriyo transferi ağrısız bir işlem olduğu için anestezi gerekmemektedir. Embriyo transferi ultrason eşliğinde yapılmaktadır. Embriyolar çok ince bir kateter yardımıyla rahim içine transfer edilir.
Embriyolar iki hücreli aşamadan blastokist aşamasına kadar two ile 5. Gün arasında herhangi bir gün transfer edilebilir. Sağlık Bakanlığı yönetmelikler ile 35 yaşından genç hastalarda ve ilk iki tedavi denemesinde bir adet embryo transfer edilmesini belirlemiştir.
Aşılama daha çok herhangi bir sebep olmayan ve erkek faktöründe sayı PCOS ve şekil bozukluğu olmayıp hareket azlığı olan hastalarda tercih edilen bir yöntemdir.
Tüp bebek tedavisi ile aşılama tedavileri aynı tedaviler değildir. Halk arasında bazı durumlarda birbirine karıştırılabilen tedavi yöntemleri olsalar da tamamıyla aynı detayları kapsamazlar.
Eğer cifler aşılama tedavi yöntemini tercih ederlerse, adetin 2. veya three. günlerinde hastaneye gidilmesi ve muayene olunması gerekiyor. Kadının rahminde herhangi bir trouble yok ise bazı hormon iğnelerinin kullanılması ile yumurtalıklara uyarı veriliyor ve yumurta takibi süreci başlamış oluyor. ten ile twelve günlük bir sürecin hemen ardından çatlatma iğnesi uygulanıyor. Daha sonra 36 saatin ardından sperm kadının rahmine enjekte ediliyor.
Bu teknikte olgunlaşmış olan yumurtalar ile sağlıklı olan sperm hücreleri uygun koşullarda bir araya konur ve bu sayede döllenmenin meydana gelmesi sağlanır.
Ankara'da bulunan önde gelen tüp bebek merkezlerinden biri ve uzman doktorları hakkında detaylı bilgileri bulabilirsiniz.
Eğer her şey normalse, ağızdan kullanacağınız ilaçlara başlanır ve ilaca başladıktan thirteen gün sonra ultrason kontrolü Polycystic Ovary Syndrome yapılır.
İlaç kullanımı devam ederken bir yandan da yumurtaların gelişimi takip edilir. Yumurtaların ideal olgunluğa erişip erişmediği ultrason ile rahatlıkla takip edilebiliyor ve bu takip aşaması kadın için zorlayıcı olmuyor.
Transfer aşamasının tamamlanmasının ardından sağlıklı embriyo implantasyonunun six gün ile ten gün arasında değişen bir sürede gerçekleşebildiğini söyleyebiliriz.
Obez hastalarda kilo verilmesi gebelik şansını artworkırır, gebeliğin daha sağlıklı ve sorunsuz geçirilmesine yardımcı olur.